Școlare 2018-2019

Prima zi de școală

Meșterii pricepuți

 
        Proiectul educativ Meșterii pricepuți,coordonat de profesorul psihopedagog Szabo Maria Manuiela, este realizat în parteneriat clasa a VI-a B din cadrul C.Ș..E.I. Al.Roșca Lugoj cu  clasa pregătitoare,de la  Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu“, Lugoj, învățătoare Rusalin Daniela. Implicați activ în acest proiect sunt și alte cadre didactice ale școlii gazdă,  prof. de psihopedagogie specială Seiceanu Crinela, prof. educator Livadariu Cosmina, prof. educație tehnologică Murariu Alexandru.
         Acest proiect educațional vizează activităţi de natură artistică, creativă şi atitudinală, cu scopul principal al dezvoltării abilităților de lucru, dar și abilităților de autonomie personală și de socializare  pentru copiii cu deficiențe mintale severe și cu tulburare din spectru autism. Cu încredere în potențialul fiecărui copil, activitățile au fost adaptate elevilor clasei a VI-a B, specificul acestora fiind unul complex ( autism și deficiență mintală severă).Atingerea scopului general și al obiectivelor se va realiza prin cele șapte activități , desfășurate pe parcursul anului școlar 2017-2018.
          Activitățile desfășurate până în prezent sunt: realizare decorațiuni de toamnă, petrecere de Halloween, realizarea de decorațiuni pentru Moș Crăciun, Ziua îndrăgostiților , Mărțișor pentru mama mea. Majoritatea activităților au fost desfășurate în clasă, în cabinetul de logopedie și în atelierul de tâmplărie. Decorațiunile de Crăciun au fost donate Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu“, Lugoj și au fost vândute în cadrul târgului de Crăciun organizat de școala parteneră.

SCOPUL PROIECTULUI: dezvoltarea abilităților de lucru, abilităților de autonomie personală și abilităților de socializare a elevilor cu deficiență mintală severă și cu tulburare din spectru autism prin implicarea directă a acestora în cunoașterea și perpetuarea tradițiilor și obiceiurilor specifice propriei culturi și țări, sau altor culturi și țări.

 

 

Prieteni pentru totdeauna

Parteneriat: Liceul Teoretic ,,TRAIAN VUIA”, Făget

Organizatori:

DIRECTOR: prof. PARASCHIVU VIORICA

DIRECTOR ADJ : prof. FRUNZEA VERONICA

Coordonatori: prof.: Dulca- Simedria Camelia

                          prof.:Popescu Anka-Claudia

                          prof.: Radu Daniela

 

 

 

ÎN AȘTEPTAREA LUI MOȘ NICOLAE 

 

COORDONATORI: prof. : PARASCHIVU VIORICA

                                 prof.: BENEA ALINA

PARTENERI: Club Interact 

 

BUCURIA PRIMAVERII – BUCURIA DE A DARUI

 

Activitate în parteneriat cu Grădinița  HARUL, Lugoj, grupa mijlocie Iosif.

         

 

 

 

A VENIT IEPURAȘUL !

 

Activitate în parteneriat cu Grădinița PP.Nr1, Lugoj

 

 

 

ȘCOALA ZERO WASTE

“Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România.

“Școala Zero Waste” este organizat de EcoStuff Romania, în parteneriat cu Continental Anvelope Romania și împreună cu LIDL.

Anul acesta s-au înscris 237 școli din 37 de județe și din București, 21.891 de elevi vor participa direct la acțiunile de educație ecologică.

Perioada de desfășurare: 5 Martie – 11 Mai

Premiile puse in concurs cuprind tabla interactiva, calculatoare, imprimante, videoproiectoare, biciclete, tablete etc.

Scopul concursului este de a informa și educa elevii cu privire la protecția mediului înconjurător prin organizarea unor sesiuni de educație ecologică, proiecții de materiale educative, ateliere de reciclare creativă.

”Parada costumelor din materiale reciclabile” reprezintă activitatea de final al acestui concurs. Parada s-a desfășurat  în aer liber, arătând că gestionarea responsabilă a deșeurilor pot transforma obișnuitul în momente de bucurie, de frumos și de sărbătoare atât pentru om, cât și pentru natură.

ȘCOALA ALTFEL – activitate dedicată CENTENARULUI MARII UNIRI